Onze inspirerende insecten blogDe solitaire bij vervaardigd bestaan nest in o.a zand, leem en klei, in kruimelige voegen over antieke muren, oud hout, verlaten slakkenhuisjes, gallen, in plantenstengels van bijvoorbeeld braam, vlinderstruik, bamboe en riet, in kevergangen en in boorgaten. En er zit meteen juist dit geval. Via de drang om alles op te ruimen is er een omvangrijk tekort met nestgelegenheid. Zo laten wij doch gering lieden plantenstengels in hun tuin liggen, worden akkergrenzen niet meer omheind met struiken en slopen wij antieke muurtjes, schuurtjes en bouwwerken.

Solitaire bijen hebben het moeilijk
Ons bijenhotel, opwindend en bijzonder nuttig!
Jouw kunt de solitaire voor verder helpen te overleven via ons bijenhotel in je tuin te hangen. Dit kan zijn een lust om te bemerken hoe een diertjes druk wegens dit bijenhotel “hangen” om beste plek te ontdekken. Doch tevens al zie je ze ook niet, dit bewijs dat bijen gebruik beschikken over geschapen met je bijenhotel is juist te opmaken; een ingangetjes zijn in no-time dichtgemetseld! Bang voor steken hoef jouw tevens niet te bestaan. Solitaire bijen beschikken over een angel wegens hun verdediging, doch deze kunnen een menselijke huid niet doorboren. Veilig wegens jou, je kids en je huisdieren.

Deze webwinkel is uitgebreid betreffende een webshop. Binnenkort kun jouw hier je bijenhotel aanschaffen, ofwel er 2 tot persoonlijk specificaties op maat laten maken.

 

 

Bijenhotel schoonmaken en bewaren


Commerciële producten en de vele sites maken dit behandeling van ons bijenhotel wel enorm eenvoudig. Gebruik of maak er ons, monteer hem ergens in je achtertuin, terras of balkon en bezoek betreffende een afstandje op welke manier de bijen daar gebruik over gaan maken. Het ook niet opvolgen van hieronder advies gaat bijna echt leiden tot teleurstellingen ofwel zelfs dode bijen.

Dit onderhouden en schoonmaken over het bijenhotel kan zijn buitengewoon essentieel. Het voornaamste betreffende dit bijenhotel is het het weleens per jaar moet geraken schoongemaakt. Alle dode poppen en rommel is eruit gehaald en schoongemaakt om daarna in de tweede jaar een boel echt op orde te beschikken over. Doe je het ook niet dan gaat je bijenhotel besmet raken met parasieten, zodat jouw enkel doch dode bijen krijgt.

Na de bijen uit dit hotel zijn gekomen, maak jouw de gaten ordelijk ofwel verwijder je dit riet. Allemaal moet leeg en ordelijk bestaan alvorens andere bijen eieren gaan leggen. Bewaar het restaurant in de herfst op een koele, pluizige en veilige plaats. Hang hem in dit vroege voorjaar retour.

Sommige ga naar lieden vervaardigen in de winter alang dit riet schoon en halen een cocons eruit waardoor ze gemakkelijker op te bergen zijn. Dan mag dit bijenhotel klaargemaakt worden vanwege dit voorjaar.

Wegens dit werk weet jouw hoezo ze het een “logement” benoemen!1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Onze inspirerende insecten blog”

Leave a Reply

Gravatar