Het brilliante insecten blogDe solitaire bij vormt bestaan nest in o.a zand, leem en klei, in kruimelige voegen betreffende oude muren, oud hout, verlaten slakkenhuisjes, gallen, in plantenstengels met bijvoorbeeld braam, vlinderstruik, bamboo en riet, in kevergangen en in boorgaten. En daar zit meteen juist dit probleem. Via onze drang om allemaal op te ruimen is daar ons groot tekort met nestgelegenheid. Zo laten wij maar gering mensen plantenstengels in hun tuin liggen, geraken akkergrenzen niet meer omheind betreffende heesters en slopen wij antieke muurtjes, schuurtjes en gebouwen.

Solitaire bijen beschikken over het moeilijk
Ons bijenhotel, leuk en zeer nuttig!
Jouw kan een solitaire bij opweg helpen te overleven via ons bijenhotel in je achtertuin te haken. Het is ons lust teneinde te bemerken op welke manier een diertjes druk voor het bijenhotel “haken” teneinde de voordeligste plek te vinden. Doch verder al zie je ze niet, dit bewijs het bijen gebruik hebben geschapen over je bijenhotel is echt te opmaken; een ingangetjes zijn in no-time dichtgemetseld! Bang vanwege steken hoef je tevens ook niet te bestaan. Solitaire bijen beschikken over een angel voor hun verdediging, maar die mogen een menselijke huid ook niet doorboren. Betrouwbaar voor jou, je kinderen en je huisdieren.

Deze webshop is breedvoerig betreffende ons webshop. Binnenkort kun je hier je bijenhotel aanschaffen, of er 4 tot persoonlijk specificaties op maat laten vervaardigen.

 

 

Een bijenhotel onderhouden en bewaren


Commerciële producten en de vele websites maken het gebruik aangaande een bijenhotel wel heel eenvoudig. Koop of maak er ons, monteer hem ergens in jouw achtertuin, terras ofwel balkon en bezoek over ons lees meer afstandje op welke manier een bijen er toepassen betreffende maken. Het niet opvolgen aangaande onderstaand advies zal vrijwel echt bijdragen tot teleurstellingen ofwel zelfs dode bijen.

Het onderhouden en schoonmaken van dit bijenhotel kan zijn heel cruciaal. Het belangrijkste aangaande het bijenhotel kan zijn het het eenmaal ieder jaar dien geraken schoongemaakt. Alle dode poppen en rommel wordt eruit gehaald en schoongemaakt teneinde daarna in een tweede jaar de boel juist op orde te beschikken over. Doe jouw dit niet vervolgens gaat je bijenhotel besmet raken betreffende parasieten, zodat je enkel maar dode bijen krijgt.

Nadat een bijen uit dit herberg zijn gekomen, maak jouw een gaten opgeruimd of verwijder jouw het riet. Alles dien leeg en ordelijk zijn voor andere bijen eieren gaan leggen. Bewaar dit logement in de herfst op een koele, pluizige en veilige plaats. Hang hem in dit vroege voorjaar terug.

Enkele lieden maken in een winter alang het riet proper en halen een cocons eruit zodat ze gemakkelijker op te bergen bestaan. Dan mag dit bijenhotel klaargemaakt worden wegens het voorjaar.

Vanwege het werk weet jouw waarom ze dit ons “hotel” benoemen!1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Het brilliante insecten blog”

Leave a Reply

Gravatar